16 oktober 2016

Slotwedstrjd 2016

Slotwedstrijd 15 oktober 2016

 

 

 De lucht is grijs en grauw als ik opsta.  Het regent. Dit is de dag van de slotwedstrijd van Golfclub IJsselweide. Ik weet niet of ik er wel zin in heb om met dit weer  de baan in te gaan.

Afbellen? Of nog even aankijken? Nu afzeggen kan eigenlijk niet meer met goed fatsoen.

Het weerbericht geeft een sprankje hoop. In de loop van de dag moet het droog worden en is er zelfs kans op de zon.

Maar ja, hoe vaak komen die voorspellingen nu echt uit?

 

Als ik tegen 12 uur in de auto stap, gaan de ruitenwissers op interval. Het is zo’n constante miezerige regenwaas waar je zo verschrikkelijk nat van kan worden. De lucht is nog bijna net zo grijs als vanochtend vroeg.

Op de baan wordt ik begroet door de organisatie. Optimistisch als altijd zeggen die dat het bij de start om 13.30 uur gewoon droog is en er zelfs eventjes een zonnetje doorbreekt . Ja, ja, dat zal wel.

De koffie smaakt gelukkig goed en de 20 ballen op de driving range gaan zowaar rechtdoor vandaag.

Om 13.15 uur ga ik en 39 andere spelers (we zij met 40! golfers)  op weg naar mijn starthole. Halverwege constateer ik tot mijn verbazing  dat het gewoon droog is en de zon al twee minuten door het wolkendek heen heeft geschenen.

Zou die organisatie dan toch dat speciale lijntje met de weermannen hebben?

 

Precies op tijd gaat de toeter en sla ik mijn eerste bal. Rechtdoor en in één keer op de green. Zou het vandaag dan toch mijn dag zijn? Goede en slechte slagen wisselen elkaar af. Wat is het dan lekker dat je als team speelt vandaag. Een mindere slag wordt “moeiteloos” opgevangen door mijn teamgenoot en andersom. Na een paar holes kan de jas uit. Het weer wordt steeds beter en gedurende de tweede negen breekt de zon definitief door en wordt een leuke golfwedstrijd  een fantastische golfmiddag. Het is na afloop bijna zonde om naar binnen te gaan.

 

Ik bereken de score en lever de wedstrijdkaart in. Neem een drankje van de club (2 X)  door een munt in  te leveren en raak geanimeerd in gesprek met mijn tafelgenoten.

 

Dan volgt de prijsuitreiking:

Eerst de overall IJsselweidecup; Winnaar bij de heren:  Coen den Boer (72 punten). Bij de dames Anita Schoonderwoerd die ook de wisselbeker heeft gewonnen met 74 stablefordpunten. Helaas is Anita niet aanwezig, maar de organisatie zal er voor zorgen dat de prijzen bij haar terecht komen.

 

Dan de inloopwedstrijden:

De cijfers vliegen me om de oren. Geen idee waar de opmerking vandaan komt dat hij niet zo goed is met woorden tijdens prijsuitreikingen. Pas bij het getal 6 en lager haak ik weer aan en snap ik waar dit toe leidt.  (bij 1 nog even op het verkeerde been door de vermelding van de eagle van Jan).

Overall winnaar is geworden Pieter met 50 slagen in de eclectic eindscore . Dit is 7 onder de PAR van de baan! Van harte gefeliciteerd!

Uitslag inloopwedstrijden (klik hier)

 

Slotwedstrijd:

Op 4  : Herman en Henk met 41 punten

Op 3  : Stef en Frank met 41 punten

Op 2 : Germien en Mark met 43 punten

Er kan maar één winnaar zijn en zij steken er met kop en schouders bovenuit:

Op 1 : Ditte en Ger met 48 punten!

Ook zij van harte gefeliciteerd!

 

 

Meteen daarna wordt het captains dinner buffet geopend. Een ouderwetse Hollandse pot,  met dank aan de Brasserie voor de lekkere speklappen, heerlijke ballen, bruine bonen, kapucijners en nog veel meer.

 

Moe zit ik ‘s-avonds op de bank en bedenk wat een heerlijke dag dit is geweest.

Wie had dat vanochtend kunnen denken!

 

Mijn speciale dank gaat uit naar mijn teamgenoot, mijn flightgenoten en alle andere deelnemers aan deze slotwedstrijd.

 

Een deelnemer

Terug
Home Vereniging Nieuws Leden Commissies Agenda Contact Inloggen